Suhomontažna dela

Prednosti suhomontažne gradnjeso njene odlične gradbene lastnosti, znižajo gradbene stroške, okolju prijaznim gradbenim materialom, material je biološko neoporečen. Materiali iz mavca imajo odlično toplotno in zvočno izolacijsko lastnost, zato je mineralna volna v steni zelo učinkovita. Površina sten se v glavnem prilagaja prostorski temperaturi.Prav tako je za kakovost gibanja pomembna dobra zvočna Izolacija. Pregradne stene in oblaganje sten iz mavca z kombinacijo mineralne volne omogočajo zvočno zaščito, ki je v enaki meri možna samo pri debelih masivnih stenah. S kombinacijo več plasti plošč se zvočna zaščita še poveča. 

Oblaganje sten z gips ploščami - suhi ometi

Pri stenski oblogi -  suhi omet,  mavčne plošče prilepimo neposredno na masivno steno, tako dobimo že gladko površino. Suhi omet ni primeren za vlažne prostore.

Predelne stene

Predelne stene so odlična rešitev, s katerimi lahko brez večjih gradbenih posegov ločimo prostore. Suhomontažne predelne stene so iz mavčnih plošč. V predelne stene lahko po želji vgradimo tudi okna ali vrata. V stensko votlino med plošče lahko namestimo elektro inštalacije ali vodovodne inštalacije ter  toplotno  oziroma  zvočno izolacijo.

Stropi

Strop iz mavčnih plošč je zelo primeren za podstrešna stanovanja in sobe. Za izdelavo stropa v kopalnici uporabimo vlago, odporne mavčne plošče.

Suhomontažna vgradnja notranjih vrat

Za montažo notranjih vrat morajo biti podi in tla gotovi. Postopek montaže obsega meritve odprtin, rezanje vratnih podbojev na končno višino, opasanje podbojev vrat, pritrjevanje podbojev na podlago z gradbeno maso, ki se na zraku strdi in zatesni možne reže, na koncu pa vratna krila še umerimo in po potrebi odžagamo pri dnu.

Vgradnja instalacij

Če se želimo izogniti dolblenju utorov v nosilnem ali masivnem zidu zaradi vgraditve elektro inštalacij ali vodovodnih instalacij, jih lahko montiramo pred masivno steno in jih zapremo z pomočjo stenske obloge z kovinsko pod konstrukcijo.

Pri tem ne poškodujemo ali oslabimo masivnega oziroma nosilnega zidu. Izognemo se tudi drobnemu odpadnemu gradbenemu materialu. Poleg tega pa jih lahko tudi zvočno oziroma toplotno izoliramo, da v bivalnem prostoru ne povzročajo hrupa.

Izdelava suhih estrihov

Primerna je za izravnavo neravnih tal. Estrihe položimo na pohodno izolacijski material ali suho nasutje.  Pri tem ne nastaja dodatna vlaga v prostoru. Estrihi so primerni za polaganje PVC  in drugih talnih oblog. Preden pa začnemo polagati, je potrebno suhi estrih izravnati s tekočo izravnalno maso 2 -3 mm.  Montaža suhega estriha je hitra, njegova teža majhna,  polaganje talnih oblog je mogoče že naslednji dan, višina estriha je od 25 mm naprej.

Montaža stavbnega pohištva

Vgradnja pvc,lesenih in aluminijastih oken, vhodnih vrat. 

(2015) Vse pravice pridrzane Gradnje Bitici / Tel. 051-734-009 & 051-232-154 & 051-822-265 / info@gbitici.si / Zupanova 6, 4208 Sencur